Актьор, музикант, текстописец и фронтмен на Обичайните заподозрени, Стефан Вълдобрев празнува

...
Актьор, музикант, текстописец и фронтмен на Обичайните заподозрени, Стефан Вълдобрев празнува
Коментари Харесай

5 песни на Стефан Вълдобрев, които не спираме да слушаме

Актьор, музикант, текстописец и фронтмен на „ Обичайните обвинени ”, Стефан Вълдобрев чества своя 50-годишен празник, а тази година рожденият му ден е специфичен и необикновен, защото заедно с издателство пусна своя „ Книга за песните ” . Едно издание, което включва текстове на песни, мемоари и изповеди, фотоси и факсимилета на бележници и нотни тетрадки, което към този момент можем да открием по книжарниците. В книгата той се демонстрира като ловък повествовател, описвайки почтено, чувствено, без обноски и превземки креативния развой по основаването на 41 песни за интервала от 80-те години до през днешния ден.

Изданието повежда читателя на една вълнуваща: по какъв начин от инцидентно скимване, срички, каламбур или случайна словесна или музикална фраза, пречупена през подтекста на публичните събития и през призмата на персоналния живот на актьора, може да се сътвори шлагер. „ Ще си спомня какво е провокирало думите да се появят. Кое ги е събрало с мелодията. Къде съм бил аз тогава, какво се е случвало с мен, към мен и по какъв начин ми е повлияло. Как съм се променял и по какъв начин са се променяли песните ”, обобщава желанията си Вълдобрев.

„ Книга за песните “ най-вероятно нямаше да я има, в случай че я нямаше и „ По-полека “. С появяването си тази ария прекатурна всичко. Изведе ме в кристално чиста орбита, обезпечи ми най-красивите мигове в музиката до този миг. Светлината беше толкоз мощна, че съумя да освети и останалите мои песни, да напомни техния личен искра, да им даде нов смисъл, да въодушеви идващите. И в последна сметка, да стане причина за дългите турнета, препълнените зали, стотиците концерти, срещи, диалози и незабравими моменти на наслада с десетки хиляди прелестни хора през последните години. Ако това не се беше случило, в случай че не го бях видял с очите си, че съществува, в никакъв случай нямаше да имам правото да кажа, че знам какво е рокендрол. Никога. В пътя на актьора подобен мощен втори късмет се дава доста рядко. Той можеше и да не се случи. Казах си, че би трябвало да го прегърна с разум и признателност, да плана със сърцето какво значи и всяка секунда на сцената да си дублирам, че не трябва да го не помня. "

Така че няма по какъв начин да не стартираме тази дребна селекция от песни точно с, а след това ще видите и с какво продължава днешния ни музикален плейлист с гласа на Стефан Вълдобрев.

" По-полека "



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР